
شش ماهه دوم سال 1401 کشورمان درگیر فتنه و اغتشاشاتی با کلیدواژه مرگ «مهسا امینی» بود. در مقابل این اقدامات، هیأتهای مذهبی برای حفظ نظام اسلامی با رویکرد روشنگری و جهاد تبیین به میدان آمدند و توانستند موفق هم ظاهر شوند.
بررسی ناشران مختلف ـ گروه مسجد و هیأت ـ امیرحسین کسائی: شهریورماه سال ۱۴۰۱ بود که کشور با کلیدواژه مرگ «مهسا امینی» از سوی برخی عوامل داخلی و با حمایت ویژه دشمنان خارجی، درگیر اغتشاشاتی در کف خیابانها، دانشگاهها و گاهی مدارس شد و با ناامنیهایی که در سایه آن، ایجاد شد، شاهد هجوم داعشیها به حرم مطهر شاهچراغ (ع) بودیم که منجر به شهادت ۱۵ تن از هموطنان شد. در آزادراه کرج ـ قزوین نیز عدهای از اغتشاشگران به مردم عادی حملهور شدند. در مدت حدود ۵ ماه تعداد بسیاری از نیروی نظامی و بسیجیان به عنوان مدافعان امنیت به شهادت رسیدند. هدف این اغتشاشات ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی و تغییر رژیم بود.
رهبر انقلاب: هیأت، محلّ جهاد تبیین است این اغتشاشات موجب شد که هیأتها مجدداً به میدان جهاد آن هم از نوع تبیین و روشنگری بیایند و نقشآفرینی کنند. چندماه قبل از این اغتشاشات و بهمنماه ۱۴۰۰ بود که مقام معظم رهبری در دیدار سالانه با مداحان فرمودند: «هیأت جای چیست؟ جای جهاد. هیأت، کانون جهاد است. هیأت، کانون جهاد است؛ جهاد فیسبیلالله، جهاد در راه احیای مکتب اهلبیت، مکتب امام حسین (ع)، مکتب شهادت. خُب ائمّه (ع) چه جور جهادی میکردند؟ ائمّه جهاد نظامی که نمیکردند؛ جز معدودی فقط حضرت امیرالمؤمنین، امام حسن مجتبیٰ و حضرت امام حسین با شمشیر جنگیدند، بقیّه ائمّه که با شمشیر نجنگیدند؛ جهادشان چه بود؟ «جهاد تبیین»؛ همین که بنده مکرّر، تکرار میکنم، تبیین یا جهاد تبیین. تبیین کنید، روشنگری کنید. هیأت، محلّ جهاد تبیین است.»
دیدار سالانه مداحان با رهبر انقلاب سوالات جوانان باید در هیأت پاسخ داده شود همچنین در بخش دیگری از این دیدار در خصوص پاسخگویی به سوالات و شبهات جوانان در هیأت هم فرمودند: «امروز جوانهای ما سؤالهای گوناگونی دارند. درباره سبک زندگی سؤال دارند، درباره مسائل اصولی سؤال دارند، سؤال [هم] بهجاست. راه مواجهه با سؤال، اندیشیدن و پاسخ دادن است. این کار باید در هیأتها انجام گیرد. مرکز مهم این کار همین هیأتهاست. پاسخ به سؤالات فراوان متعددی که روزبهروز به وجود میآید. سؤال ایرادی ندارد، منتها کسی که سؤال دارد بداند که این جهل او و بیاطّلاعی او است که سؤال را به وجود میآورد و ممکن است این را تبدیل کرد به دانش، به علم، به دانایی. کسی که سؤال دارد، این سؤال موجب این نشود که خیال کند همه چیز وارونه است؛ نه، سؤال باید مطرح شود، اشکالی هم ندارد، باید پاسخ داده شود و پاسخش باید در هیأتها باشد، در مراکز علم و معرفت باشد؛ این، مغز و معنای هیأت است.»
تریبون آزاد در هیأت رهپویان وصال شیراز برگزاری تریبون آزاد در هیأت رهپویان وصال شیراز اولین گام برای مقابله با فتنه ۱۴۰۱ را که به اعتقاد برخی موجب ایجاد سؤالات، شبهات و اعتراضاتی برای بخشی از جامعه شده بود، هیأت رهپویان وصال شیراز برداشت. آنان اولین جلسه تریبون آزاد خود را با عنوان #من_معترضم ۱۹ مهرماه در حسینیه هیأت برگزار کردند که با استقبال بسیاری مواجه شد. هیأت کربلا رفسنجان، هیأت عبدالله بن الحسن تهران، هیأت ثارالله زنجان، هیأت فدائیان حسین اصفهان، هیأت آئین حسینی تهران و … نیز هیأتهای دیگری بودند که با دعوت از چهرههایی همچون علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، نمایندگان مجلس، استانداران و فرمانداران تریبون آزاد و سخنرانیهای تبیینی در هیأت خود به راه انداختند تا گرههای ذهنی جوانان را برطرف کنند.
برگزاری جشن بزرگ رسول مهربانی و لبخند در میدان ولیعصر (عج) طرح حاج منصور برای خروج از انفعال قشر مذهبی در فتنه ۱۴۰۱ اشرار به جان و مال و ناموس مردم کشور تعرض میکردند و چادر از سر زنان میکشیدند و در خیابانها و پشت پنجرهها شعارهای هنجارشکنانه میدادند و در مقابل، قشر مذهبی ما مارپیچ سکوت را طی میکردند و در انفعال کامل قرار داشتند. حاج منصور ارضی پیشنهاد داد تا برای محکوم کردن این اقدامات، به مناسبت میلاد پیامبر (ص) و امام صادق (ع)، تجمعی به همت هیأتیها و نهادهای مرتبط در میدان ولیعصر (عج) برگزار شود تا جریان انقلابی و هیأتی از سکوت و انفعال خارج شده و پاسخ درخوری به این اقدامات دهند. جشن میلاد پیامبر اسلام (ص) و امام جعفرصادق (ع) جمعه ۲۲ مهرماه با سخنرانی حجتالاسلام مصطفی کرمی، مدیحهسرایی منصور ارضی، محمود کریمی، حسین سازور، سعید حدادیان، نریمان پناهی، محمدرضا طاهری، حسین طاهری و محمدحسین حدادیان برگزار شد. در این اجتماع، مردم که تصاویر شهدای اغتشاشات اخیر از جمله شهیدان سلمان امیراحمدی، پوریا احمدی و … را در دست داشتند، با شعارهای «مرگ بر فتنهگر»، «وای اگر خامنهای حکم جهادم دهد» و «این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده» از فتنهگران و آشوبگران اعلام انزجار کردند.
برگزاری تریبون آزاد در هیأت الرضا(ع) مهدی اکبری و امیر کرمانشاهی در خیابانهای مشهد روضه خواندند در مشهد نیز زمانی که برخی از اغتشاشگران بنا داشتند در خیابانهای این شهر آشوب به پا کنند، مهدی اکبری و امیر کرمانشاهی مداحان سرشناس این شهر، هیأتهای خود را به خیابان آوردند و شروع به برپایی روضه و سینهزنی در خیابان کردند که این ماجرا موجب خنثی شدن توطئه دشمنان شد و بسیاری از افراد به ظاهر معترض که دل در گرو اهل بیت داشتند، همراه هیأتیها شدند.