
مدیر کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه انرژی پارس از رشد ۳۷ درصدی بومیگزینی در عسلویه خبر داد.
به گزارش بررسی ناشران مختلف از استان بوشهر، «کار به علت تأمین کردن همه نیازها و لوازم زندگی مردم و کشور، در واقع حیات جامعه است اما اگر کارگر نباشد، از کار و آثار آن و پیشرفت و شکوفایی کشور خبری نیست بنابراین ارزش کارگر، ارزش حیات جامعه و زندگی مردم است.»
مقام معظم رهبری توجه ویژهای نسبت به جامعه کارگری دارند و در دیدار اخیرشان با کارگران به این مهم اشاره کرده است.
در همین راستا مخاطبان فارسمن در جدیدترین سوژه خود با عنوان «اشتغال و حقوق بومیان در پارس جنوبی چقدر است؟» خواهان پیگیری این مطالبه شدند.
سیدمحمدعلی موسوی مدیر کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه انرژی پارس در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: مدیریت کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه در راستای احقاق حقوق کارگران شاغل در منطقه با ایجاد کارگروهای تخصصی در حوزه اشتغال، حفاظت فنی و بهداشت کار و رسیدگی به وضعیت حقوق و دستمزد و مطالبات کارگری اقدام به بازرسی از شرکتهای مستقر در محدوده منطقه ویژه میکند.
مدیر کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه انرژی پارس افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون تعداد ۲۲۴ مورد بازرسی ایمنی و بهداشتی از کمپهای مسکونی کارگری، آشپزخانههای صنعتی و سایتهای کارگاهی در سطح منطقه (پارس۱ (عسلویه) و پارس۲ (کنگان)) صورت پذیرفت است.
وی در ارتباط با بازرسیهای انجام شده اظهار کرد: این بازرسیها منجر به صدور بیش از ۱۷۲ اخطاریه قانونی شده است؛ ضمن آن که تعداد ۱۰ شرکت نیز به دلیل عدم رعایت الزامات ایمنی و بهداشتی به مراجع قضایی معرفی و تعداد ۴ کمپ مسکونی کارگری نیز تعطیل و جابجا شدهاند.
موسوی گفت: با توجه به حجم بالای نیروی انسانی شاغل در منطقه (بیش از 80 هزار نفر) و تنوع نوع کار و نیروی انسانی شاغل (کارگران پروژهای، کارگران بهرهبرداری، کارمندان رسمی و کارمندان قراردادی) امکان اختصاص کمپهای مجزا بر اساس قومیت و ناحیه جغرافیایی خاص امکان پذیر نیست.
این مقام مسؤول ادامه داد: تفاوت در وضعیت اسکان و خدمات رفاهی پرسنل رسمی و پرسنل مدت موقت (پروژهای) بدلیل ماهیت کار (دائم یا موقتی بودن پروژه) و تفاوت در میزان سرمایه، درآمد و هزینه شرکتهای مختلف امری طبیعی میباشد، بدیهی است بازرسان کار این مدیریت به صورت مستمر از وضعیت خدمات رفاهی شرکتهای مستقر در منطقه بازرسی به عمل آورده و با شرکت متخلف در این حوزه برخورد قانونی صورت میپذیرد.
مدیر کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه انرژی پارس عنوان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون تعداد ۴۷۴ مورد بازرسی در حوزه نظارت بر وضعیت حقوق و دستمزد و مطالبات کارگری در سطح منطقه صورت پذیرفت که منجر به صدور ۱۷۴ اخطاریه قانونی شد.
وی با اشاره به مطالبات کارگری ابراز کرد: تعداد ۶۷ شرکت نیز به دلیل عدم پرداخت به موقع مطالبات کارگران به مراجع قضایی معرفی شدند و نهایتاً با همکاری و هماهنگی مراجع محترم قضایی، حقوق و مزایای قانونی کارگران موصوف به ایشان پرداخت شد؛ ضمن آن که تعداد ۱۰ شرکت نیز به دلیل عدم رعایت مقررات ابلاغی منطقه و تخلف ناشی از عدم پرداخت به موقع مطالبات کارگران در لیست سیاه قرار گرفتهاند و از ادامه فعالیت آنان در مناقصات آتی در سطح منطقه جلوگیری به عمل آمده است.
موسوی در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه جذب نیروی انسانی در شرکتهای مستقر در محدوده منطقه ویژه پارس جنوبی، این مدیریت با در نظر گرفتن اهداف متعالی وزارتخانه و توجه ویژه به جامعه پیرامونی، مطابق با شیوهنامه نحوه به کارگیری نیروی بومی اولویتدار محلی ابلاغی از مقام عالی وزارت، موفق به افزایش ۳۷ درصدی اشتغال کارجویان بومی در سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۰ شده است.
به گزارش فارس، مخاطبان هماستانی میتوانند با ثبت سوژههای خود در سامانه فارسمن پیگیری مطالبات خود را به خبرنگار فارس بسپارند.
پایان خبر/